Förbered inför en trevlig middag

Det finns nog inget mysigare än att bjuda hem nära och kära på en middag. Vare sig det är en liten intim tillställning eller en större middagsbjudning vill du säkert att både meny och miljö blir så bra som möjligt. Det finns många sätt att göra kvällen minnesvärd utan att för den delen lägga ner otroligt mycket jobb på förberedelser.

Enkelt men personligt

Fundera på hur du helst vill att kvällen ska se ut och hur du kan göra för att även du som värd ska kunna njuta. Mat behöver inte ta lång tid för att kännas lyxig och en hel del kan du förbereda kvällen innan. När det gäller dukning kan små detaljer göra helheten och skapa en unik upplevelse. Strö blomblad över duken eller dekorera med fina stenar eller glaspärlor som liknar vattendroppar.

Stämningsfulla ljus

Levande ljus har alltid varit ett signum för en stämningsfull eller romantisk middag. Dock finns det en del nackdelar med stearinljus. Det finns risk att de droppar av sig på duken, att de välter vid en oförsiktig rörelse eller i värsta fall att de orsakar en eldsvåda. Ett alternativ kan då vara verklighetstrogna ljus med LED-lampa. Dessa kan du enkelt handla på nätet och få hemskickade lagom till bjudningen!

About