Planera ert bröllop – allt från vin och mat till dekorationer

Inför ett bröllop är det såklart mycket planering och många saker att hålla reda på. Det är inte lätt att hålla allt i huvudet, ibland behöver lite hjälp med att börja. En stor del utav planeringen är mat, dryck men även all dekoration. Någonstans att börja är alltid maten och sedan vinsort.

Vilket vin passar bäst?

Ska ni servera något tilltugg är det bäst att matcha med ett torrt vin. Den första drycken som serveras på en fest styr gästernas smaklökar i en viss riktning.

Till maten passar det sig med lite olika viner beroende på vad ni serverar för mat. Till exempelvis fiskrätter passar det bäst med ett gott vitt vin, gärna torrt. Ska ni däremot bjuda på någon kötträtt så är det godast med ett tyngre rött vin.

Dukning, vad är viktigt att tänka på?

När det kommer till färger så är det bra att hålla det enkelt. Tre färger brukar ge en bra och fin harmoni. En basfärg följt av två accent färger. Planera även utifrån lokalen, vad finns det för färger runtom, behöver stolarna stolsöverdrag eller är de fina som de är?

Glöm inte bort att dekorera festen med olika dekorationer. Du kan klicka här för ett stort utbud av festprylar som säkerligen passar in.

About